Trafikförsäkring

Trafikförsäkring

Räcker det inte med att ha bara trafikförsäkring? För den kommer du aldrig undan. Vill du att din bil ska få köra på Sveriges vägar, då måste du ha en trafikförsäkring. När du betalt din trafikförsäkring så har du ett grundskydd vid en olycka. Trafikförsäkringens grundskydd täcker personskador på dig och eventuellt andra inblandade i olyckan. Därefter täcker trafikförsäkringen skador på andras egendom och fordon. Detta innebär att alla skador på din bil som blir av en olycka som du orsakat, får du stå för helt själv. Det gäller givetvis inte om det är någon annan som orsakat olyckan, för då är det dennes persons försäkring som står för kostnaderna. Även om denne bara har en trafikförsäkring. Så du är fullt försäkrad för allt, så länge det är den andre som orsaka olyckan.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

Så det finns egentligen bara två situationer där en trafikförsäkring är nog med försäkring. Den ena är när du är säker på att du aldrig kommer att vara orsak till en trafikolycka. Hur du kan vara så säker på det vet du bäst själv. Du kanske är synsk och kan förutse oförutsedda händelser och kan därför undvika alla situationer som gör att du tappar kontrollen över läget och bilen. Vem vet? Bara du.

Den andra situationen där det räcker med bara trafikförsäkringen är om du har så makalöst mycket pengar som bara ligger på hög, att det känns onödigt att ha någon annan försäkring. Om din bil kvaddas ihop till ett dragspel och reparationen blir oräkneligt dyr, så är det inget problem för dig, för du vet ändå inte vad du ska göra med alla dina pengar. Det kan också vara en situation där trafikförsäkringen räcker.

Sedan finns det en tredje – halvt tänkbar – situation där trafikförsäkringen är nog. Då räknar du lite med att du kommer att orsaka en och annan trafikolycka, men att skadorna på din bil inte kommer att bli värre än att det kommer att bli billigare att fixa din bil hjälpligt än att betala försäkringspremier. Du väljer då att köra omkring i bilen i dragspelsformat, men ändå i lagligt skick.

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 7.7/10 (3 votes cast)
Trafikförsäkring, 7.7 out of 10 based on 3 ratings