MC-försäkring

MC-försäkring

Precis som bilar behöver bilförsäkring så behöver motorcyklar en MC-försäkring. I Sverige måste alla större fordon som framförs på vägarna har åtminstone en trafikförsäkring. Där räknas MC. Mopeder och cyklar räknas till exempel inte dit. Men med trafikförsäkringen så har du ett grundskydd vid en olycka. Då täcks kostnader för personskador samt skador på andras fordon och egendom – om det var du som var orsaken till olyckan. För att ditt eget fordon ska täckas måste du ha mer försäkring än bara trafikförsäkringen. Som MC-ägare får du leta efter MC-försäkring. Det som skiljer MC-försäkring från bilförsäkring är i första hand riskbedömningarna.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

Det är ju givetvis så att en MC-förare är betydligt mer utsatt för risk än en bilförare. Både risken för personskador som fordonsskador. Det räcker med att en motorcykel välter, även i låg fart, så har motorcykeln fått ganska allvarliga lackskador. Därför får du räkna med att en MC-försäkring kostar mer att teckna än en bilförsäkring. Andra saker som spelar in när du tecknar en MC-försäkring är hur länge du haft MC-kort samt hur gammal du är. Man antar att en förare som är lite äldre och haft körkort ett tag löper mindre risk att råka ut för en olycka och därför är risken mindre att försäkringen kommer att falla ut. Därmed blir din MC-försäkring billigare att teckna.

Det är också avgörande om din motorcykel kan stå i garage om nätterna. Det gör stor skillnad för stöldrisk om en motorcykel står ute på gatan eller i garage. Därmed påverkar det även nivån på priset på din MC-försäkring. Det kan även ha av betydelse var du bor. Om du bor i ett område där det visat sig ske många olyckor där motorcyklar varit inblandade kan du råka ut för att din MC-försäkring blir dyrare än om du bott någon annan stans. Mycket av en försäkrings kostnad har med statistik att göra. Ren matematik. Du kan också räkna med en billigare försäkring om du har motorcykeln avställd under vinterhalvåret, då risken för halkolyckor då blir mycket mindre om du bara kör den på sommaren.
Kan vara värt att tänka på.

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)