Jämföra bilförsäkring

Jämföra bilförsäkring

Eftersom du är enligt lag skyldig att skaffa en försäkring till din bil kan det vara vettigt att kontakta olika försäkringsbolag och jämföra bilförsäkring. Den del av bilförsäkringen som är lagstadgad – trafikförsäkringen – påverkas visserligen inte av vilket bolag du tecknar din bilförsäkring hos; den är samma oavsett var. Det är de delar av din bilförsäkring som ligger utöver denna som kan skilja sig väldigt mycket mellan olika försäkringsbolag. Dels är det priset som kan skilja, men också vad försäkringen täcker.

Jämför bilförsäkring här, hitta bästa priset, klart på 30 sek !

Detta kan variera väldigt mycket och kan passa dina behov olika mycket. I någon försäkring kanske det ingår hyrbil om din egen bil skulle bli stående på verkstad. Men din familj kanske har två bilar, och då kanske det är onödigt att betala extra mycket för en försäkring. Allt sådant är viktigt att titta igenom. Se därför till att jämföra bilförsäkring.

I dag jämför man bilförsäkring enklast genom att använda någon av de tjänster som gör detta automatiskt på nätet. När man förr var tvungen att ringa runt till de olika försäkringsbolagen och begära offerter och information, kan man idag knappa in sina förutsättningar och behov, så görs en automatisk jämförelse av bilförsäkringar i försäkringsbolagens databaser.

De uppgifter som brukar vara relevanta när du ska jämföra bilförsäkringar är hur långt din bil beräknas köra per år, hur gamla de är som ska köra bilen och hur länge de haft körkort, om du önskar halv eller hel försäkring samt hur stor självrisken ska vara.

Fler uppgifter som är väsentliga när du jämför bilförsäkring kan vara hur länge du som förare varit skadefri och om du kan parkera din bil i garage eller på gatan. Många av de uppgifter som är nödvändiga när man jämför bilförsäkring kan hämtas automatiskt i bilregistret, så du behöver bara skriva in bilens registreringsnummer, så hämtas många uppgifter direkt.

Och om du skriver in ditt postnummer kan man hämta mycket statistik om olyckor i ditt område som också påverkar din försäkringspremie.
Bor du i ett postnummerområde där ovanligt många bilolyckor sker, blir din premie högre.
Att jämföra bilförsäkring är enkelt och går mycket snabbt.

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Jämföra bilförsäkring, 8.0 out of 10 based on 1 rating